Teldrum, dosar penal la Craiova. Dosarul „Râului”, găsit la Parchet după dezvăluirile din GdS.

05 Ianuarie 2017, 23:10 | 4658 vizualizări | 4 comentarii
Car Universal
Teldrum, dosar penal la Craiova. Dosarul „Râului”, găsit la Parchet după dezvăluirile din GdS.

După dezvăluirile de ieri din GdS, autoritățile au găsit dosarul penal în care cercetează lucrările fără autorizație executate pe strada Râului din Craiova de Tel Drum, firma despre care se spune că este controlată de șeful PSD, Liviu Dragnea. Rămâne de stabilit când și cum a ajuns sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții la Parchet.

Încet-încet, se face lumină în controversata afacere „Tel Drum“ de la Craiova. GdS relata ieri că, potrivit unor informații furnizate de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), firma Tel Drum SA (despre care se spune că este controlată de șeful PSD, Liviu Dragnea) a efectuat lucrări fără autorizație de construire pe strada Râului din Craiova, într-un proiect cu fonduri UE de 8,9 milioane de euro. ISC ne-a informat că a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, însă Parchetul a infirmat în două rânduri către GdS (22 noiembrie și 27 decembrie 2016) constituirea unui dosar penal. Acuzațiile inspectorilor ISC referitoare la lucrările de pe strada Râului sunt extrem de grave. Potrivit acestora, fără autorizație a fost realizată fundația de balast (tronson I, II, III – parțial), stratul de bază din mixturi asfaltice (tronson I, II), dar și părți însemnate din lucrările efective la tronsoanele I, II și III de pe strada Râului. Acoperirea canalului și betonarea pistelor de bicicliști au fost și ele executate fără autorizații.

Primăria a ignorat recomandările ISC

În timpul recepției lucrărilor (24 iunie 2016), s-a descoperit că pe un tronson de circa 2 km, în sensul dinspre intersecția cu strada Tabaci către strada Brestei, au apărut crăpături transversale și longitudinale, pe care constructorul le-a astupat cu mastic. ISC a recomandat respingerea recepției și efectuarea unei expertize tehnice, pentru a afla cauza fisurilor. Primăria a ignorat recomandarea ISC, a recepționat strada și a dat-o în exploatare. Ulterior (21 septembrie 2016), ISC a făcut un control, în urma căruia a consemnat cele menționate mai sus.

Printre lucrările fără autorizație se afla și tronsonul de stradă pe care au apărut crăpăturile (bulevardul Știrbei Vodă/Tabaci). Dezvăluirile GdS au fost preluate de publicațiile din presa centrală. Tot ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a informat GdS că are înregistrat un dosar penal (nr. 1272/P/2016), în care se efectuează cercetări cu privire la infracțiuni prevăzute de Legea nr. 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcții. Textul de lege invocat (art. 24, lit. a) spune că executarea fără autorizație de construire ori cu nerespectarea acesteia a mai multor tipuri de lucrări, printre care și cele privind „reabilitarea căilor de comunicație de orice fel“ (art. 3, alin. 1, lit. c), constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă. Cum a „descoperit“ Parchetul dosarul „Râului“, tocmai acum? În 27 decembrie, Parchetul susținea că nu are înregistrate „dosare penale privind sesizări ale ISC“ referitoare la lucrări fără autorizație pe strada Râului. Două zile mai târziu, se face trimitere la acest răspuns negativ și se menționează că ulterior (28 decembrie) a primit de la ISC o adresă (nr. 34666) datată 28 septembrie 2016 și, ca urmare, sunt în măsură să ne informeze că se fac cercetări în dosarul penal menționat. În zilele următoare, instituțiile implicate trebuie să ne lămurească asupra următoarei chestiuni: când a fost înregistrat la Parchet dosarul „Râului“? Fie dosarul era înregistrat la Parchet, dar a putut fi identificat abia la a treia încercare, după ce ISC a furnizat mai multe detalii, fie sesizarea penală a fost datată 28 septembrie, dar a ajuns la Parchet în 28 decembrie, abia după ce presa s-a interesat de caz.

sursa: gds.ro

Citeşte şi
Comentarii (4) Adaugă comentariu
vasile de la scularie pe 06 Ianuarie 2017, 13:49
#4
olguta
In c*rtea Olgutei...Tuna si se-aduna...
ICS pe 06 Ianuarie 2017, 08:54
#3
Dragnea
Penalul lacom ajuns ca o capusa in fruntea tarii nu a facut nimic absolut pentru acest judet, in afara de unica preocupare de se imbogati si de manip**are a prostimii care il pupa in c_r . Va continua aducind tara pe ultima treapta de saracie . Nimic nu-i scapa ...vai de noi ...
SEVIL RAHAT GHIUDEM pe 06 Ianuarie 2017, 00:44
#2
TelDrum=Polaris=Mafia PSD
Ha,ha,ha,ăsta e doar începutul.Banii înapoi și închisoare pe viață! AMR vreo 5-6 luni.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.