Perchezitii in Teleorman intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani.

7 Decembrie 2016, 09:10 | 2.162 | 1
Perchezitii.

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun în aplicare 23 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța și Maramureș , fiind vizate mai multe persoane și societăți comerciale într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice că în perioada 2012-2013, persoanele vizate au creat și implementat un mecanism de fraudare a bugetului de stat prin intermediul a două societăți comerciale, având la bază înregistrarea în documentele de evidență contabilă a societăților beneficiare și declararea fiscală în numele acestora a unor achiziții fictive de valoare crescută de la mai multe societăți comerciale, prin aceste operațiuni urmărindu-se o dublă finalitate — sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată și a impozitului pe profit datorat bugetului de stat, precum și scoaterea nelegală din patrimoniul persoanelor juridice a unor lichidități în cuantum semnificativ, sub aparența achitării contravalorii bunurilor 'achiziționate' de la societățile comerciale declarate ca furnizori.

Prejudiciul total adus bugetului consolidat al statului este estimat la aproximativ 5.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de circa 9.000.000 lei.

În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de 11 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmând a se desfășura la sediul Poliției Capitalei.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor și al Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

1 comentariu Comentează

  • #1
    Garda Nationala pe 7 Decembrie 2016, 11:00
    EVAZIUNE-OPERETIUNI SPECIALE-FURT DIN BANII PUBLICI?
    Descinderile astea,au ajuns si pe la firmele de casa ale jupanului Dragnea?Cum care firme,PROINVEST si TELDRUM?Daca ne facem ca nu stim cine sunt,si aducem in prim plan toti gainarii,o sa ne trezim in fundul gol.Unii fura cu sacosa,iar cei neprinsi,cu judetul.O sa ne trezim ca suntem chiriasi pe proprietatile noastre.

Spune-ți părerea!

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.