Liviu Dragnea sufera de o boala psihica. Ce are jupanul?!

01 Decembrie 2016, 09:47 | 2621 vizualizări | 8 comentarii
Car Universal
Liviu Dragnea.

Partidul, Dragnea, bucuria, România!

„Orice român are dreptul și trebuie să se bucure de Ziua Națională și nu se pot pune restricții“, a spus Liviu Dragnea, șeful PSD, referindu-se la refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-l invita la recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.

Ca de obicei, Dragnea vorbește mai mult decât gândește. Ce spune acest baronaș de Teleorman care, însă, nu a depășit manierele de vechil este că fiecare cetățean are atât dreptul, cât și obligația să simtă într-un fel în legătură cu Ziua Națională a patriei lui. Că cetățeanul are dreptul să simtă cum vrea e neîndoielnic și, oricum, chiar dacă nu i s-ar acorda acest drept, adică acela de a fi sensibil la ceva sau altceva, e mai greu să programezi, practic, simțirea unui om, fie el și român. Să reținem, totuși, că Dragnea a înțeles ceva din democrație: oamenii au drepturi.

Pe de altă parte, când introduce în ecuația națională obligația cetățenilor de a simți într-un fel (pozitiv, în cazul acesta), Dragnea ne arată cât de mult i-au plăcut lui manifestările brigăzilor cultural-artistice de la „Cântarea României“ și coregrafiile cu trupuri umane de pe stadionul „23 August“. Și pe vremea aia trebuia să te bucuri. Și nu doar de România, adică de Republica Socialistă România, ci mai ales de „Partidul, Ceaușescu, România!“. Că în procesul de manifestare a obligativității bucuroase se întâmpla să mai primești bonus (tot obligatoriu, logic) și procesul de fluturare de pancarte laudative ori instrucțiunile de coregrafie după logica numerelor mari, nord-coreene, e doar un amănunt de parcurs al bucuriei, nu?

Nu are, presupun, nici un sens să-i explic șefului PSD că suprapunerea unui drept cu o obligație nu se poate decât în capul unui pesedist bogat. Dar pentru stângiștii ăștia caviar e perfect logic ca, de exemplu, ideologic, să se dea rupți în spate și miloși plângăcioși pentru săraci, dar din punct de vedere practic și personal să aibă averi la care săracii asistați social nici măcar nu pot visa. Paradoxul, așadar, este o cerință de bază la social-democrații români.

Iar dacă mai vreți un paradox, iată: chiar și când ți-ai întristat țara furându-i tocmai dreptul suprem la a se guverna democratic, adică trucând alegeri, te poți bucura pentru ea. Poți deci, dacă ești Dragnea, să te bucuri că ți-ai făcut țara să sufere. Și poți să te bucuri cu public, chiar de ziua țării tale, să vadă toată lumea ce-ți produce ție plăcere. În psihiatrie, tipul ăsta de comportament are niște patologii foarte bine descrise.

În fine, să nu lăsăm la o parte nici edictul șefului PSD: „nu se pot pune restricții“. Păi, de data asta, Dragnea chiar are dreptate: nu poate fi interzisă bucuria. Poți să întristezi un cetățean care se întâmplă să fie bucuros și, astfel, să-i răpești bucuria, dar nu poți interzice, prin reglementări birocratice, apariția sentimentului. Sunt convins că sunt români în diaspora care se bucură sincer de 1 Decembrie. Sunt sigur că sunt oameni în pușcării cărora le saltă inima de patriotism în prima zi a ultimei luni din an. Nici unii, nici alții nu sunt la Cotroceni când se bucură, și totuși o fac.

Așadar, Liviule, ai dreptul și obligația să te bucuri în sediul partidului, care are dreptul și obligația să se bucure că-l conduce un penal.

autor: Catalin Prisacariu, romanialibera.ro

Citeşte şi
Comentarii (8) Adaugă comentariu
opinia pe 03 Decembrie 2016, 19:20
#8
faradelegi
Turneni,ajunge cu plansul,cu smiorcaiala! Noi ne croim viitorul! Noi ne-am adus in sapa de lemn! Daca se ve indrepta ceva depinde de fiecare dintre noi.Vom gresi la alegeri? Atunci sa ne mobilizam si sa ne indreptam greselile.Sa fim uniti,sa nu mai asteptam ca altii sa faca ptr noi ceva! S-a vazut ce fac ei!Ce asteptari sa mai avem? Vrem oamnei ca Ponta si atat.Doar el,cred,a fost roman adevarat.De ce noi nu ne-am mobilizat sa nu fie dat jos? De prosti! Stam si priveam! Sa nu mai facem asa!
Dragneo pe 02 Decembrie 2016, 19:10
#7
Mortii matii
A ajuns Turnu Magurele cel mai dezolant loc p care l-am vazut in viata mea... vin in oras dupa o perioada d timp petecua in alta parte si vad o saracie groaznica in Teleormanu asta. Sa se aleaga prafu de cine te-a dat pe pamantu asta si de copii tai, sa nu mai ramana nimic de numele tau! nici daca era un rus la conducerea judetului nu se alegea prafu in halu asta... De Craciun o sa ma rog "pentru" tine...
BOGDAN pe 02 Decembrie 2016, 18:47
#6
pt.Turnean si turnean-turneni
Nu ati invatat nimic,scoala,pentru voi a fost facultativa.Virful piramidei despre care spuneti,are virful in jos.Si,atentie Romania nu e Teleorman!Iar Dragnea,condamnatul,nu este nemuritor in politica.O sa vedem dupa alegeri cine a avut dreptate.
Turnean pe 02 Decembrie 2016, 16:47
#5
lipsit de încredere în dreapta
Vă este frică de el, de forța lui comunicare și expunerea realității concrete în care trăim sub actuala guvernare, luată în brațe liberali din teama de a nu pierde. Și de ce se agață mai mult de guvernarea Cioloș cu atât se scufundă în mocirla neputinței. Dumnezeu să va aibă în pază după alegeri! Așa ați făcut și la locale și după cum se vede, nu prea ați avut succes. Filmul se va relua și veți primi aceași lecție dureroasă din partea electoratului. Și cei de dreapta vă urăsc după prostiile cu care v-ați afișat. Nu mai există cale de întoarcere spre vârful piramidei. Amin!
Un turnean pe 02 Decembrie 2016, 10:36
#4
fără titlu
Nu mai dați cu pietre că veți fi biciuiți la alegeri de alegătorii pe care-i ponegriți și pentru care nu aveți nici un respect. Ați cam rămas singuri pe baricade și nu știu cine vă mai intinde o mână cu ciolanul pe care îl doriți atât de mult. Cădere liberă după 11 decembrie!

Tomescu pe 01 Decembrie 2016, 12:23
#3
Noi uitam un lucru important
Toate aceste suferite ale,,jupanului,, functioneaza in mare masura,si sint direct proportionale cu prostia alegatorilor lui.Nici binele,dar nici raul,nu pot fi impuse ori dirijate numai de o singura persoana.Cind un hot,vede si simte ca este aparat si sustinut de victimele lui,ce face?Pai nu te minte si te fura in continuare?E pacat de un asa electorat,sa nu fie prostit si furat.
vasile de la scularie pe 01 Decembrie 2016, 12:13
#2
suferinta
Ati uitat cleptomania...
1 Decembrie pe 01 Decembrie 2016, 11:06
#1
De ce sufera jupanul ?
De dorinta de fi mereu la putere .

De lacomie si opulenta.

De incapatanarea si incrancenarea cu care ne minte si ne fura mereu.

Si nu in ultimul rand,de dorinta de a fi mereu aproape,foarte aproape,de secretarele din jurul lui.

Singurul doctor,pentru suferintele lui,suntem noi si DNA.Daca pe noi ne mai prosteste la vot,pe cei din DNA,e ceva mai greu.Sau nu.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.