Un om de poveste - Ioan Niculae - episodul 8. Banii chimistilor au ajuns si la sora Nicoletei Toncea. Inginerii financiare, evaziune si faliment, retetele hotilor din jurul puscariasului.

30 August 2016, 09:45 | 12652 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Nicoleta Toncea.

Ioan Niculae chiar este un om de poveste. Soarta i-a suras si a atins apogeul cand a fost desemnat cel mai bogat roman. Totusi inteligenta nu poate fi in toate domeniile. A stiut sa faca bani sau avere cum spun taranii. Un lucru a uitat ca viata esta ca o roata si asemeni ei, o data esti sus o data esti jos. Orbit de valorile agonisite a devenit si avar - o trasatura a oamenilor cu adevarat bogati.

O sa facem aici o paralela intre retributia unui tractorist sau combainier salariat la InterAgro si un alt tractorist sau combainier de la o alta societate. La Interagro se ofera un salariu net in campanie de pana la 2000-2500 lei iar la o alta societate careia nu-i dau nume din motive de publicitate se incaseaza in aceeasi perioada 8-9000 lei, sau mai bine spus la Interagro 500 euro iar la ceilalti 2000 euro.

Putina lume cunoste ca spre sfarsitul anului 2007 intre Nicoleta Toncea - director general la Interagro si sora ei mai mica Elena Neacsu ( Nuti ) economista la biroul contabilitate, era o intrecere acerba cine sa il cucereasca si sa ii faca un baietel marelui mosier. Dupa cum se stie a castigat Nicoleta, dar nici Nuti nu a stat degeaba, trecand de mai multe ori prin patul sefului i-a captat atentia, acest lucru i-a fost de mare folos dupa ce a plecat din Interagro. Nuti, umbland pe la doua banci cu care Interagro lucra deosebit de bine, la ultima din ele fiind chiar pe post de sef de punct de lucru, impinsa de sora ei mai mare a facilitat societatii Interagro aprobarea unor dosare de creditare deosebit de avantajoase, fapt care i-a atras si destituirea din banca respectiva.

Nuti, nu a stat degeaba, invatata cu foarte multi bani la fel ca si sora ei, si-a deschis mai multe firme care intra in colaborare cu interagro pe usa din dos. Firme de prestari servicii catre combinatele chimice unde se faceau doar pe hartie uneori, documente care sa ateste prestarea. Se lua lunar de la fiecare combinat - 5 la numar, aproximativ 8000 euro. Se mai incaseaza si acum probabil. Deci aici sunt banii nostri de salarii dragi mei.

Dornica de avere la fel ca si sora ei, Nicoleta, se casatoreste in urma cu cativa ani cu un controversat interlop, tepar si smecher din Bucuresti, un anume Eugen Capra, patron al societatii Industria carnii srl. Pentru a spala banii obtinuti din tranzactiile cu cereale ( mai mult porumb pentru BIF ) la negru, Nuti isi deschide un super market denumit NINIMARKET in Zimnicea, unde credeti? In inima orasului pe una din laturile primariei orasenesti. La parter magazin alimentar cu niste preturi pentru miliardari, la subsol imprimerie unde se fabrica si acum facturi si documente cu regim special. Tot pentru a avea venituri maricele si a spala bani, isi deschide si o covrigarie-probabil pentru caini ca sa aibe cu ce umbla in coada. Faina fara acte de la moara Interagro, apa fara contor de la apa serv, sare de la fabrica de lapte, curent tras fara contor si uite asa iese covrigul fara bon fiscal la pret de 1 leu - si prostii cumpara de acolo ca sa se dea bine cu patronii.

Prin faptul ca dupa casatoria cu Nuti, Eugen Capra devine cumnat cu Nicoleta Toncea directoarea Interagro, domnul Capra obtine un contract de colaborare cu societatea CICALEX din Poroschia si impreuna cu Danut Puiu, fiul controversatului Puiu Aurel - fost sef la garda financiara actualmente cercetat penal pentru favorizarea infractorului, cei doi - Danut Puiu in calitate de director general si domnul Capra in calitate de colaborator in contract, in termen de un an si ceva pune pe butuci cel mai mare complex de prelucrarea carnii din judetul Teleorman. Acolo in vremurile bune se fura cu TIR-ul, bineinteles de catre cei doi care faceau parte si Nicoleti.

Dupa ce au inchis Cicalex-ul, Danut P. si-a deschis in Zimnicea o carmangerie, iar Eugen doua carmangerii in Bucuresti. Carmangerii modificate, utilate si amenajate pe banii Interagro prin firma Interagregate. Se pare ca au dat faliment cu carmangeriile si acum se ocupa cu alte activitati, dupa cum vom vedea in episoadele viitoare.

Atat pentru azi.

Pe data viitoare.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Romani prosti pe 21 Ianuarie 2017, 23:48
#6
Asa va trebuie
isi gasesc si ele nasul
Curve ordinare pe 03 Septembrie 2016, 00:55
#5
sa n-aveti parte d plozi
futuva morti-n gura d rapandule cu ce-o iesi dn voi d tute. au muncit aia ca sclavii in combinat si vroi v-ati lafait p banii lor. da calcati voi ca niste ipocrite pn biserica si va aprindeti singure lumanari pentru plozii vostrii tarfrele dreacu.
Mr Rocklance pe 01 Septembrie 2016, 00:36
#4
Jurnalist de mana a doua
Un articol de mana a doua, scris de un jurnalist la fel de slab pregătit.
unu pe 31 August 2016, 10:16
#3
din cicalex
Eugen Capra nu mai este la sc industria carnii srl, acum are o alta societate de organizare targuri CARNEXPO. Fura carne si produse cu tirul noaptea din cicalex si duce la buc*resti.
gigeone pe 31 August 2016, 08:12
#2
pentru ATM
DACA STII CEVA CONCRET SPUNE, DACA NU, CITESTE CE SCRIU ALTII
Un cititor de carduri pe 30 August 2016, 17:31
#1
Niculae ioan
Pai de ce nu ii intreaba pe popii de la alexandria. poroschia etc/ Ghita, Chirita,Stefan, toti preoti de altfel cei care ii spala banii.

Intrebatii pe ei
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.