Inspectia Sanitara a gasit nereguli grave la Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria si la Spitalul Municipal Turnu Magurele.

19 Iulie 2016, 23:45 | 5311 vizualizări | 6 comentarii
Car Universal
Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria

Inspectia Sanitara a suspendat, marti, activitatea sectiei de dermatologie - venerice, sectie exterioara Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria. Decizia a fost luata de inspectori pentru ca unitatea nu a respectat planul de conformare cu termen de sase luni impus la controlul anterior. Unitatea ar fi trebuit sa faca o reamenajare si igienizare generala, in special sa repare grupurile sanitare si baile cu refacerea totala a sistemului de scurgere si canalizare, precizeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

De asemenea, spitalul ar fi trebuit sa doteze sectia cu mobilier.

Sectia este una exterioara, astfel ca pacientii vor fi tratati in cladirea principala a Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria.

La acelasi spital, inspectorii au constatat si alte nereguli, mai precizeaza Ministerul Sanatatii.

La sectia ATI:

Depozitarea materialelor si ustensilelor pentru curatenie se face in grupurile sanitare, nu in spatii separate
Plostile se spala in in grupul sanitar pentru pacientii din salonul septic, pentru ca incaperea unde ar trebui sa se intample nu are chiuveta
Plafonul din salonul septic si din blocul operator este deteriorat
Finisajele peretilor din dreptul celor doua saloane sunt deteriorate, vopseaua este exfoliata, iar aceasta stare nu permite curatarea si dezinfectarea adecvata
Termenul de rezolvare impus este de 15 zile
Inspectorii au aplicat amenzi de 5000 de lei

La sectia Oncologie:

Nu se respecta numarul de paturi in saloane, normele privind grupurile sanitare si cubajul de aer / pacient.
Necesita igienizare totala si reparatii
Termenul de rezolvare impus este de 30 de zile

La sectia exterioara boli infectioase - contagioase:

Statia de epurare a apelor uzate este neconforma
Sistemul de clorinare este o instalatie neomologata
Nu s-a efectuat clorinarea de aproximativ sase luni
Spatiul de depozitare a lenjeriei murdare are finisajele deteriorate, pereti crapati, tencuiala deteriorata, pereti crapati, paviment crapat
Termenul de rezolvare impus este de 30 de zile


Spalatorie inchisa la Spitalul Municipal Turnu Magurele

Inspectia Sanitara a suspendat si activitatea spalatoriei din cadrul Spitalului Municipal Turnu Magurele. Motivul este nerespectarea programului de conformare care avea termen data de 1 mai 2016.

Spatiul necesita lucrari de reparatii si igienizare totala. Are faianta cazuta, pereti crapati, pavimentul si plafonul crapate si deteriorate.

Citeşte şi
Comentarii (6) Adaugă comentariu
Mamica pe 06 August 2016, 02:18
#6
Pediatrie
La Alexandria am fost internată cu bebelușul meu și trebuia să îmi cumpăr singură tratamentul,lăsam copilul singur si mă duceam să îl iau de la farmacie. Și la Turnu a chinuit copilul zi de zi timp de 5 zile să bage branula si ultima dată 2 ore. Sunt niste incompetente au făcute școala pe vapor.. barem Stoichiță Adi a făcut școala de 3 ori până a luat diploma. Mor copiii pana baga o branula.. cearceafurile nu le schimba nici dacă ceri, cu mătura da pacienții.. e jale
ANGHEL pe 23 Iulie 2016, 11:55
#5
O MIZERIE
Am avut ocazia sa ajung la spitalul din Tr Magurele,intr-un moment nefericit,ce pot sa spun...dezastru. Tencuiala cade de pe pereti in cap la oameni,drumul de la poarta de acces pana la primiri urgente e atat de degradat incat pacientul aflat in ambulanta poate capata cu usurinta si o fractura de coloana...asa pe ultima suta de metrii! Pietroaie puse peste gurile de canal,adevarate capcane. Spectacolul sumbru,ca un dans din filme mute, al ambulantelor care descarca oameni,incolonate reiau drumul cu spatele in ordinea inversa sosirii. Fereasca D.zeu de un accident grav chiar in c*rtea spitalului! scuza?!! _o usa ruginita care nu poate fi deschisa din cauza banilor,nu sunt bani domne pt paznic!! auzi gogomanie. Burienile si ruina,ca intr-un cimitir parasit, ne avertizeaza subtil ca nu e exclus sa nu ne mai intoarcem acasa vi. Noroc cu controlul din primavara ca s-a mai miscat putin in interior.Pereti rupti mascati cu lambriu sau afise,solutii de spalat diluate,asa sa stea bidonul plin.
la pe 22 Iulie 2016, 12:42
#4
la puscarie
Victoras si cu dobitocul de Nutica Dinca o sa mearga acolo unde le este locul:la racoare ca tot e zapuseala afara!
Nina pe 20 Iulie 2016, 22:51
#3
La spital s-a furat pe rupte
Asa e domule Ivan?O să vină și vremea cand va trebui să dați socoteală.Aveți impresia că Dragnea vă va susține și vă va apăra la nesfarșit?În c*rand va avea niste mari probleme iar voi o să fugiți ca șobolanii.
Taticul. pe 20 Iulie 2016, 22:17
#2
Uimitor...
Dar in retsul spitalului nu au mai fost?

Sa vada mizeria din grupurile sanitare, peretii plin de igrasie si decojiti, cearsafurile rupte, saltele vai de mama lor, chiuvete legate cu sarma si pline de rugina, mai ales la pediatrie le gasiti pe cele mai multe din aceste probleme. Medici de garda nu sunt la Pediatrie, la interne unii sunt de treaba altii te omoara si tot asa .... la chirurgie nu se opereaza nimic dar aia batranii vin la munca ca sa isi ia banutii cand ar fi o economie buna daca au pleca acasa... si uite asa lasa ca merge si asa. Pai a cata oara veniti voi in control ???? Cumva prima oara ??? Nu stiti ca infirmierele fac si c*rat in WC-uri si dau si mancarea la bolnav, copii etc??? Eu zic ca acea directoare de la DSP sa mearga sa lucreze cu animalele pentru ca ea a terminat Fac de medicina veterinara si nu inteleg ce cauta acolo??? Asta nu vede nimeni..
DOCTORUL MIRAT pe 20 Iulie 2016, 10:15
#1
DOAR ASTEA AU FOST NEREGULILE?
DAR PE LA SECȚIA -FINANCIARĂ-NU AU GĂSIT NIMIC,NIMIC,ESTE TOTUL ÎN REGULĂ?BANII SÎNT CHELTUȚI CORECT,ACHIZIȚIILE S-AU FACUT CONFORM LEGII?ȘI DUPĂ ACEST CONTROL CONDUCEREA RĂMANE PE FUNCȚII,NU? BRAVO DOMNULE CUCLEA,LA PRIETENI MERGE ȘI AȘA.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.