Procurorul Traian Nedelcuta, retinut de DNA pentru luare de mita.

22 Iunie 2016, 23:48 | 8922 vizualizări | 18 comentarii
Car Universal
Traian Nedelcuta.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 22 iunie 2016, a inculpatului

NEDELCUȚĂ TRAIAN EDUARD, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecta

COSTACHE MIOARA DAMIANA, grefier în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la luare de mită în formă continuată,
- complicitate la dare de mită în formă continuată.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunii mai 2014, inculpatul Nedelcuță Traian Eduard, în calitate de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin intermediul grefierei Costache Mioara Damiana, a acceptat de la rudele unei persoane inculpate într-un dosar pe care-l instrumenta (denunțători în cauză) promisiunea oferirii sumei de 12.000 euro.

Pentru acești bani, magistratul ar fi fost de acord să obțină o situație juridică favorabilă rudei denunțătorilor, arestat preventiv într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, prin schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de tentativă de omor într-o infracțiune cu limite de pedeapsă mai mici – loviri sau alte violențe sau vătămare corporală.

În același context și prin același intermediar, inculpatul Nedelcuță Traian Eduard a primit efectiv, suma de 2.000 euro în schimbul promisiunii că va obține de la medicul legist un certificat medico – legal, din conținutul căruia să reiasă că lovitura aplicată de agresor nu a pus în pericol viața victimei.

Deoarece magistratul nu a reușit să-și traficheze influența pe lângă medicul legist, în scopul arătat mai sus, prin intermediul suspectei Costache Mioara Damiana, acesta a restituit denunțătorilor suma de 2.000 euro.

Inculpatului Nedelcuță Traian Eduard și suspectei Costache Mioara Damiana li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de procedură penală.

La data de 23 iunie 2016, inculpatul Nedelcuță Traian Eduard urmează să fie prezentat Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale, respectiv punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citeşte şi
Comentarii (18) Adaugă comentariu
pe 08 iulie pe 08 Iulie 2016, 21:26
#18
pentru 16
Când nu ai identitate și recunoști că nu poți fi decât o cifră, oricare, poți spune orice despre ORICINE..! Condiția este ca persoana să fie cât mai cunoscută și, din păcate pentru tine, chiar să fi muncit pentru ce este și ce are ! Fă-ți timp pentru tine și pentru viața ta și vei vedea că n-o să mai crăpi de invidie !

P.S. Acum dacă tatăl tău n-a fost medic nu trebuie să fi supărat, singurul necaz este că a făcut ...chestii, ca tine și tu săracul n-ai nici o vină ...Dar nici noi, vai de capul tău !
.... pe 03 Iulie 2016, 21:31
#17
....
Stati linistiti... Nedelcuta, va iesi "basma c*rata"...
... pe 03 Iulie 2016, 13:57
#16
..
Av Schiopu Marius,poate fi verificat la acte de catre DNA,Curtea de Conturi,intr-un proces sigur,unde sunt implicate mai multe persoane cu trafic de influenta,pentru intocmire acte false cu martori mincinosi.Chiar daca actele s-au intocmit si par a fi reale si autentice pentru ca au stampila,semnatura,etc,se poate oricand face reconstituirea cu martori reali,care stiu ce s-a intamplat...

Sa vedem pana cand tatal lui,dr schiopu il va scoate mereu din mocirla...
ende pe 28 Iunie 2016, 19:14
#15
prostovan
mitrica are rozeta sparta dar nu de catre un barbat ci de de catre o fata care mai este si stomatolog care la ars pa fraier sa ii faca cabinet si o cheama burcea irina actuala dima irina prietenii stiu de ce
Liviu Rusu pe 25 Iunie 2016, 01:14
#14
Traian Daboveanu
Cu ocazia asta poate își bagă mințile în cap și gaozarul ăla de varu-sau,berlusconi zis Cristi mitrica, că tare se mai umfla cu criminalistul.La pușcărie cu voi să vă spargeți rozeta. Mitrică o are deja spartă...
fane pe 24 Iunie 2016, 17:06
#13
f
E tatăl lui era virgil creanga
eu pe 24 Iunie 2016, 09:06
#12
eu
Să înțeleg că tu nu ai tată sau că ai dar nu prea contează...ca om ! Altfel știai că orice părinte normal își ajută copilul până în pânzele albe...
Balaci pe 24 Iunie 2016, 07:41
#11
Zmarciog
Agentu de circulatie din Rosiori Zmarciog Veorelush, ia spaga cu cinci mai si opt picioare, de la cei stopati in trafic!!!!Umflatil pe Zmarciog!!!!
Laura. pe 24 Iunie 2016, 05:54
#10
Pentru "eu".
Absolut SIGURA! Dar taticul lui, doctorul, face eforturi disperate pentru a se "pune batista pe tambal".
eu pe 23 Iunie 2016, 17:04
#9
sunteti sigura?
Laura. pe 23 Iunie 2016, 12:51
#8
Altul pe lista....
....avocatul Marius Schiopu, aflat intr-o retea de crima organizata de falsificare de acte auto, acte pentru obtinerea de pensii pentru lucru in grupa I de munca, influentarea unor hotarari judecatoresti, etc.
coleg pe 23 Iunie 2016, 10:34
#7
mai
Agentul de circulatie din turnu magurele Paduraru cind urmeaza?conduce beat si este un mare spagar.sa spuna cit a luat de la ti**nul din cartierul maguele
Mitroi pe 23 Iunie 2016, 10:29
#6
La mine la scoala...
DNA, ia veniti si pe la scoala mea, transformata in mosie proprie, ca am obosit sa sphaguiesc la inspectorii de specialitate, celula comuna vrem!!! tongue rolleye
Comisarul Moldovan pe 23 Iunie 2016, 08:47
#5
SUNTEM DE RASUL LUMII
Încine să mai avem încredere,cine ne mai apără drepturile?Șpaga este pe primul plan în activitatea autorităților și a politicienilor.Toți îmbuibații care pretind că sunt organe de control ale statului fac coadă la DNA.Hoția,minciuna,combinațiile mafiote terminate cu șpăgi enorme,au ajuns într-o țară extrem de săracă,principalele activități.Corupția este peste tot,la orice nivel,din cauza ignoranței și prostiei.
DNA pe 23 Iunie 2016, 03:32
#4
info
proc*rorul OANCEA FLORIN urmeaza.stie el de ce si pt ce.
Brigazile Turnu pe 23 Iunie 2016, 01:35
#3
Liceele noastre!
Ia verificati putin si directorasii de la colegiile reprezentative din Turnu Magurele, sa vezi sphaga de sphaga, la un nivel aparent redus!!!! grin grin grin
dan pe 23 Iunie 2016, 00:25
#2
i
in temnita 30 de ani cu el
Ghvug pe 23 Iunie 2016, 00:20
#1
Cine urmează?
Avocatul diavolului din Turnu.

Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.