OMS: Pulverizarea de soluții dezinfectante pe străzi nu elimină coronavirusul și poate fi periculoasă pentru sănătate

17 Mai 2020, 06:17 | 2180 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Dezinfectie Turnu Magurele.
Pulverizarea spaţiilor exterioare, cum sunt străzile sau trotuarele, nu este recomandată pentru eliminarea virusului SARS-CoV-2 sau a altor agenţi patogeni pentru că dezinfectantul este inactivat de murdărie, explică OMS într-un document, transmit dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

"Chiar şi în lipsa materiilor organice, este puţin probabil ca pulverizarea chimică să poată acoperi corect toate suprafeţele pentru o durată a timpului de contact suficientă pentru inactivarea agenţilor patogeni", susține OMS.

"În plus, străzile şi trotuarele nu sunt considerate rezervoare de infectare cu COVID-19", iar "pulverizarea de dezinfectanţi, chiar şi în exterior, poate fi periculoasă pentru sănătatea umană", avertizează organizaţia.

"Nu este în niciun caz recomandată pulverizarea de dezinfectanţi asupra persoanelor, acest lucru putând fi periculos fizic şi psihologic şi nereducând capacitatea unei persoane infectate de a propaga virusul prin picături sau contact", insistă OMS.

În spaţiile interioare, OMS recomandă ca, în cazul în care trebuie aplicate substanţe dezinfectante, acest lucru să fie făcut cu o lavetă îmbibată cu soluţie.

Dezinfectarea unor obiecte cum sunt toaletele, aparatele electronice sau mânerele este importantă pentru că, deşi nu au existat până acum cazuri în care persoane să fi contractat virusul prin atingerea unei suprafeţe, transmiterea sa pe această cale nu poate fi nici exclusă, având în vedere comportamentul altor coronavirusuri cunoscute.

OMS aminteşte că, deşi unele studii au arătat că noul coronavirus poate rezista zile întregi pe unele suprafeţe, aceste durate maxime nu sunt decât teoretice, fiind înregistrate în condiţii experimentale.
sursa: hotnews.ro
 

 

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
turrismus pe 18 Mai 2020, 15:26
#2
Hai la Turnu ca sa vezi
Dezifectia se face dupa o strategie nationala numita,, pisatul boului,,! Adica mai imprastiat...
Stropim si saracim pe 17 Mai 2020, 23:51
#1
Furtul,sport politic national
OMS nu stie ceva important,la noi,ceva-ul asta ne costa multi bani.La o cisterna de apa se pune o picatura de dezinfectant,ambele platite gras din buzunarele noastre.Vrem sa vedem si facturile cu bataia asta de joc.Si poate o mai vede si altcineva.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.