Smart Forum: Cumparam produse locale, romanesti si de import? Aceasta trebuie sa fie ordinea?

15 Octombrie 2016, 10:00 | 6595 vizualizări | 2 comentarii
Car Universal
Smart Forum: Cumparam produse locale, romanesti si de import? Aceasta trebuie sa fie ordinea?

Propunem spre dezbatere o problema foarte importanta pentru dezvoltarea unei comunitati. Productia locala trebuie sa fie o prioritate. Din pacate au ramas foarte putini cei care sunt interesati de productie. Comertul si evaziunea fiscala sunt la ordinea zilei.

In domeniul alimentatiei, taranii au ramas singurii producatori. Trebuie sa cumparam de la tarani daca vrem sa reziste pe piata. La tarani gasim produse bio. Se vor gasi si carcotasi care vor spune ca s-au intoxicat de la produse traditionale. Noi credem ca au interese sau au idei preconcepute. Bineinteles sunt tot felul de probleme, dar si multi producatori. Cumparatorul are de unde alege, oferta fiind bogata.

Motivele pentru care ar trebui să cumpăraţi şi să consumaţi produse locale româneşti sunt:

- ajutaţi producătorii locali să se dezvolte.

- ajutaţi românii să-şi păstreze slujba.

- ajutaţi firmele să-şi plătească impozitele şi obligaţiile faţă de stat.

Cumpărând produse locale româneşti poţi fi mai sănătos.

Invităm pe toţi consumatorii să cumpere produse locale, să dăm o şansă producătorilor locali, să evităm pe cele din import, care, au doar aspect şi sunt lipsite de gust.

Tara noastra a devenit piata de desfacere din vina noastra a tuturor, pentru ca dupa '90 ne-am dat banii cu totii pe tot ce ne-a iesit in cale, fara discernamant si am trimis banii in buzunarele strainilor, am platit salarii strainilor in defavoarea romanilor. E cazul sa schimbam aceasta situatie si sa facem astfel ca banii nostri sa ramana in tara si sa fie sustinere pentru conationali nu pentru straini, facand o selectie atenta si cumparand pe cat este posibil produse romanesti.

Citeste si: Cum faci diferenta intre speculantii din piata si producatorii adevarati.

Citeşte şi
Comentarii (2) Adaugă comentariu
anghel pe 15 Octombrie 2016, 17:41
#2
e
cu ce le cumparam ca bani ciuciu
Vica pe 15 Octombrie 2016, 13:10
#1
Asta cade in responsabilitatea autoritatilor
De acord cu cele prezentate,insa,din motive de lacomie ale unor producatori,si din dorita de a iesi mai repede pe piata,sint legume stimulate cu tot felul de substante toxice.Organele de control sa verifice si sa faca diferenta dintre adevaratii producatori si samsari.Actele de provenienta a marfii,eliberate de catre primarie sa fie corecte si eliberate conform legii.
Spune-ți părerea!

*:

*:

*:

grinLOLcheesesmilewink
smirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank stare
long faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmm
madangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool mad
cool cheesevampiresnakeexcaimquestion
* caractere rămase

Comentariile venite din partea voastra cu privire la evenimentele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam aceste mesaje/ comentarii/ opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.